Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bécsi mintára mozgó oltópontokat alakított volna ki a fővárosi önkormányzat annak érdekében, hogy az influenzaoltásokat a munkahelyeken (már ahol erre adottak a feltételek), illetve a házi orvosi rendelők mellett Covid-fertőzésnek kevésbé kitett helyen is beadathassák a budapestiek - írja a Népszava Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes tájékoztatására hivatkozva.

Kiss azt is elmondta, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának előző ülésén szóban elhangzott projektátvállalásra vonatkozó javaslatról egyelőre nem tárgyalt a városvezetés, mivel még nem kaptak semmiféle részleteket tartalmazó előterjesztést arról, hogy ezt mégis miképpen gondolja a kormány.

Az sem egészen érthető, hogy az államnak hirtelen miért vált fontossá a Hermina garázs megépítése, holott korábban éppen Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár ajánlotta fel, hogy az erre adott állami támogatást a biodóm befejezésére is felhasználhatja a főváros. Most úgy tűnik, ez a pénz is ugrott.

Az viszont bizonyos, hogy a kormány nem ad engedélyt a 70 milliárd forintos fejlesztési hitel felvételére a fővárosnak - holott Tarlós István főpolgármestersége idején ezt nem tartották ördögtől valónak -, így a beruházások befejezése kérdésessé válik a fokozott kormányzati elvonások, a járvány és a válság okozta forráshiány miatt.