Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus megjelenésével és az azt követő intézkedések eredményeként  februárról áprilisra a felére esett a hazai kórházakban ellátott esetek száma. A hétfőn nyilvánosságra került, júliusi teljesítményadatokból azonban már jól látszik, hogy az aktív osztályokon az ellátás teljesítménye lassan, de biztosan kezd visszaállni a korábbi szintre - írja a portál.

Májusban már némileg javult a teljesítmény (101 801), júniusban már tízezrekkel többen kértek ellátást (137 739), júliusban pedig már majdnem visszaállt a korábbi szintre, ekkor 157 905 embert láttak el a magyarországi kórházakban, ami már csak néhány ezerrel marad el az ilyenkor szokásostól.

Kicsit más a helyzet a krónikus osztályokon, ahol egyelőre nem tapasztalható ilyen szintű növekedés. Júliusban még mindig 21 százalékkal kevesebb gondozott feküdt ezeken ágyakon, mint egy évvel korábban, azaz 63 százalékos volt az ágyak kihasználtsága, szemben a tavalyi júliusi 84 százalékkal.

A portálnak nyilatkozó szakértő szerint a krónikus ellátást igénylők hozzátartozói óvatosabbak most, és a koronavírus miatt nemcsak a szociális intézményekbe, hanem a kórházakba sem szívesen adják be a szeretteiket.