Az összes magyar fertőzött 15 százaléka egészségügyi dolgozó

Eddig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ez az összes fertőzött 14,8 százalékát jelenti - válaszolta az RTL Híradó kérdéseire a Koronavírus Sajtóközpont
Domokos Erika, 2020. június 1. hétfő, 07:10
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

A megfertőződött egészségügyi dolgozók közül jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult.

A Pesti Úti idősotthonban 46-ra nőtt az elhunytak száma.

A krónikus betegek számára elsősorban azt javasolják az operatív törzs munkatársai, hogy tartsák be a betegségükre vonatkozó orvosi előírásokat, tanácsokat. Lehetőség szerint figyeljenek a távolságtartásra, így ne vegyenek részt zárt térben tartott csoportos rendezvényen, és általában is kerüljék az olyan környezetet, ahol magas a fertőzésveszély. Ne találkozzanak olyannal, aki a fertőzés bármely tünetét mutatja. Figyeljenek a személyi higiénére, a gyakori kézmosásra és a szellőztetésre, illetve, ha a fertőzés bármely tünetét észlelnék, forduljanak orvoshoz - válaszolta az RTL Híradó kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont.

Nemrég bővült az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők vércukor-egyensúlyát segítő eszközök köre. Április végén lépett hatályba az a rendelet, amely lehetővé teszi egyes gyógyászati segédeszközök, köztük a vércukorszint mérők, a hozzá tartozó tesztcsíkok, inzulinadagoló eszközök, például penek, fecskendők, tűk eRecepten történő felírását. Az eszközök teljes listája a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján érhető el - olvasható a csatorna honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ittott, 2020.06.01 09:05

lehet-e szépen beszélni a kormányzat felelősségéről. nem. a büdöes kurva anyjukat. ez a 15% tökéletes bizonyíték az alkalmatlanságukra, PR tipusú megszólalásaikra, és ostoba felszinen mozgó tevékenységükre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html