Koronavírus: elhunyt 21 beteg, 1068 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

Elhunyt 21 beteg, a fertőzöttek száma pedig 1068-cal emelkedett, míg az aktív fertőzötteké csökkent Magyarországon.
Csernátony Csaba, 2020. október 11. vasárnap, 09:05
Fotó: MTI Fotó

Miközben globálisan több mint 300 ezerrel nőtt az új fertőzöttek száma, Magyarországon is tovább terjedt a koronavírus-járvány - derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati portál vasárnap reggeli tájékoztatójából.

Szombathoz képest a fertőzöttek száma 37 664-re nőtt, azaz 1068 új fertőzöttet regisztráltak. Az aktív fertőzöttek száma 25 862, ez azt jelenti, hogy 118-cal csökkent a számuk az egy nappal korábbihoz képest. Vasárnap reggelre elhunyt 21 beteg, így a halálos áldozatok száma 954-re nőtt. A gyógyultak száma egy nap alatt 10 848-ra, vagyis 1165-tel emelkedett.

Így terjed a járvány Magyarországon
Koronavírus a világban2020. október 11. (vasárnap)Egynapos változás: szombathoz (október 10.) képest
Fertőzöttek száma37 6641 068
Aktív fertőzöttek száma25 862-118
Gyógyultak száma10 8481 165
Halálos áldozatok száma95421
Forrás: koronavirus.gov.hu, Napi.hu

A járványadatokról pénteken a az innovációs tárca járványügyi munkacsoportjának vezetői azt mondták, hogy a naponta jelentett adatok nem tudnak megfelelő iránymutatást adni a járvány valós trendjére. A jelenlegi tesztelési kapacitással ugyanis nem lehet az összes esetet detektálni. Vagyis menne még följebb a járványgörbe, de nem tud, mert a laboratóriumi vizsgálatokkal megerősített esetszám képezi az alapját, aminek szűk keresztmetszete ma Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök szombat este a járványhelyzetről többek között azt mondta, hogy felfutás jellemezte az elmúlt két hetet, és ez fogja jellemezni az előttünk álló heteket is.

A járvány megfékezése érdekében továbbra is a következőkre kell figyelni:

  • A maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.
  • Kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot!
  • Gyakran és alaposan mosson mindenki kezet!
  • Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme, ezért az idősek hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására!
  • A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az amerikai Johns Hopkins Egyetem alábbi interaktív térképén pedig az látszik, hogy a világ különböző országaiban hány fertőzöttet tartanak nyilván.)

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

syriaalaeppo@gmail.com, 2020.10.11 16:16

@megalodon: Valakik már játszottak a gondolataiddal. Ők a te szellemi társaid sárga csillagot rakattak ki...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2020.10.11 16:10

Akkor játszunk egy kicsit a számokkal, tavaly meghalt 130.000 ember Magyarországon összesen, idén első félévben 4000 el kevesebben haltak meg tavaly első félévéhez képest

Naponta tehát 356 ember hal meg valamiben. Fessünk minden 20.-ik ember homlokára egy piros pöttyöt (legyen mondjuk egy 5% os piros pötty fertőzésünk) , akkor másnak hány piros pöttyös homlokún halottunk lesz 17,8 azaz 18 an haltak meg piros pöttyben másnap.. Lehet ugyen találgatni mennyire veszélyes a piros pöttyes felfestés, ..de az gondolom evidens hogy nem a piros pöttyek felfestésébe haltak bele

Most jelenleg azt mérjük a teszteléselen hogy 100 tesztből ugyebár 10-15 a covid pozitiv esetek aránya ... teház hány %.-a a lakosságnak piros pöttyös covid pozitiv eset ???

Az azért szintén logikus, hogy a napi össz halálozás emelkedése esetén lehet azt egyértelmüen a virusra mint járványra fogni statisztikailag (nem orvosilag).

Amit eddig tényszerüen kiderítettek az az hogy a 70 en felülieknél borzalmasak a számok

Ja és a tesztelt pozitiv esetek kb 10x.-e lehet a valós fertőzöttség szintén sacc per kábé erről irogatnak..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2020.10.11 12:13

a ksh szerint 2019 ben 6255 ember halt meg magyarországon nem daganatos légzőszervi betegség, főleg tüdőgyulladás miatt, ami napi átlag 16,9 fő.

pedig akkor még azt sem tudtuk mi az a covid.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html