Elárulták: ilyen lesz az új tíz- és húszforintos

Rekordszámú pályamű érkezett az MNB-hez, amelyben a 10 és 20 forintos érmék emlékváltozatát kellett megtervezni "Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek" címmel.
Herman Bernadett, 2020. május 15. péntek, 14:37
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt hetekben a Magyarországot is elért koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló honfitársaink (többek között egészségügyi-, kereskedelmi-, köztisztasági-, logisztikai területen dolgozók) áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 10 és 20 forintos forgalmi érmék emlékváltozatát bocsátja ki a Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek tematikában. A 2-2 millió példányban forgalomba kerülő új érmékkel várhatóan július folyamán találkozhat először a nagyközönség.

A 10 és 20 forintos forgalmi érmék névértékes oldala, valamint az érmék pereme (recézettsége) változatlan formában jelenik meg, míg (közös éremképpel megjelenő) tematikai oldaluk megtervezésére az MNB 2020. április 18. és május 10. között nyilvános pályázatot hirdetett. A jegybanki kezdeményezés népszerűségét, pozitív fogadtatását és széleskörű mozgósító hatását mutatja, hogy a leadási határidőre rekordszámú, összesen 345 darab pályázat érkezett az ország egész területéről - gyermekek, amatőr és profi tervezők nyújtották be grafikai terveiket.


MNB

Szakmai szempontok figyelembevételével a zsűri konszenzusos véleménye alapján a három legsikeresebb pályázatot a kiírásban foglaltak szerint díjazza az MNB. Az első helyezett 400 000 forint díjazásban részesül, valamint a győztes grafikai terv rákerül az új 10 és 20 forintos forgalmi érmék emlékváltozatára. A második helyezett jutalma 200 000, a harmadik helyezetté pedig 100 000 forint. Bár a pályázati kiírásban eredetileg nem szerepelt, de a nagy érdeklődésre és a számos színvonalas pályázati anyagra való tekintettel a szakmai zsűri döntése alapján további két grafikai tervet jutalmaz az MNB tervenként 75 000 forintos különdíjjal.

Az első helyezett a hódmezővásárhelyi Kovács Krisztina alkotása lett, a zsűri véleménye szerint az ő grafikai terve tükrözte leginkább a kibocsátói szándékot, komplexen, ugyanakkor közérthető módon jeleníti meg a veszélyhelyzet kihívásaival szembe néző, különböző foglalkozású embereket. A szív formába foglalt sematikus alakok méltón reprezentálják mindannyiunk háláját, a megbecsülést, elismerést és az összefogást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

halacska40, 2020.05.17 13:19

Klotyópapírrá alakítják a forintot utána meg itt magyarkodnak evvel a hülyeséggel.Hozzák vissza a Petőfi 10-est és a Dózsa huszast,de az érjen is valamit. Az a lényeg. A többi csak duma hülyéktől hülyegyerekeknek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2020.05.17 13:10

megint elhallgatják az igazi okot, hogy piros pettyes seggü lóvét juttat a cinkosainak feleslegesen , biztos elrongyolódtak a régi érmék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2020.05.15 17:46

Az érme hátlapján lesz Orbán Viktor megkoronázott feje, körbe a felirattal: "Magyar Királyság Zrt."
Gyurcsány (Viktorunk legnagyobb hatalomban tartója) rendelte meg belőle a leggyorsabban a gyűjtői példányt, így ő díszdobozt is kap hozzá, amiért persze a többi Viktor-fun (az ellenzék töketlen vezérei akik szintén minden tőlük telhetőt megtesznek Viktorunk hatalomban tartásáért) meg tudná fojtani Gyurcsányt egy kanál vízben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.05.15 17:18

A hülyeségre és parasztvakításra van idő és energia.
Inkább becsüljék meg ezeket az embereket, a munkájukat, adjanak nekik tisztességes bért, ne ilyen látvány faszsággal próbálják megúszni a problémát. Ettől az a sokezer orvos és ápoló nem fog hazajönni nyugatról. Meg a leszerelt rendőrök sem, akik inkább elmentek a Lajtán túlra mosogatni, mert elegük volt az itteni szar fizetésből.

Ezt az ócska trükköt a leghülyébb narancsszekta tagokon kívül senki nem veszi be, még a gondolkodni képes fidesz szavazók sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html