Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő reggelre 1173 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 38 837  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - tették közzé a kormányzati oldalon.

Elhunyt 14 beteg, így az elhunytak száma 968 főre emelkedett, 11 037-en pedig már meggyógyultak. A legfiatalabb elhunyt 55 éves, a legidősebb 78 éves volt. Alapbetegségeik között leggyakrabban szív- és érrendszeri megbetegedéseket, magasvérnyomást említ a kormányzati tájékoztató oldal.

Az aktív fertőzöttek száma 26832  fő. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 46 százaléka, a gyógyultak 32 százaléka budapesti.

A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 1418  koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 154-en  vannak lélegeztetőgépen. Egy nap alatt 166 fővel nőtt a kórházban ápoltak, 16 fővel a lélegeztetőgépen lévők száma.

Az elmúlt 24 órában elvégzett 8527 laboratóriumi vizsgálat 13,76 százaléka mutatott pozitivitást.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Nő a fertőzöttek száma, és ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők és a lélegeztetett betegek száma is - hívja fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu oldal.

Szabályok

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az idősek fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.