Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőre 3334 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 177952 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a központi tájékoztató oldal adatai szerint.

Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3891 főre emelkedett, 43339-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 130722  fő. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az elhunytak 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti.

7461 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 627-en vannak lélegeztetőgépen.

Vasárnap mindössze 15311 mintavételre került sor, melyek csaknem 22 százaléka (21,78) bizonyult pozitívnak, ami a WHO ajánlásban szereplőhöz képest több mint négyszeres érték. Az Egészségügyi Világszervezet szerint akkor megfelelő kiterjedtségű a tesztelés, ha a pozitív eredmények részaránya nem haladja meg az 5 százalékot.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A kormány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét. Továbbra is kérik a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!