Az oltási reakciókról is szó volt az operatív törzs tájékoztatóján

Tartsuk be a védelmi intézkedéseket, hordjuk a maszkot tartsuk a távolságot és csak hivatalos forrásból tájékozódjunk a vakcinákról. Hogy a vakcináknak milyen oltási reakciói lehetnek, az majd a Magyarországon engedélyezett vakcina (ilyen még nincs) dokumentációjából fog kiderülni és az oltóorvos is tájékoztat róla - közölte "tájékoztatásként" ma az operatív törzs.
Szepesi Anita, 2020. december 9. szerda, 12:21
Fotó: hirado.hu

Szerdára újabb 3221 fővel emelkedett az igazolt koronavírus fertőzöttek száma, 160 beteg pedig elhunyt - kezdte a ma reggel már nyilvánosságra hozott adatok elismétlésével az operatív törzs napi tájékoztatóját Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

Majd a január 11-ig meghosszabbított védekezési intézkedések betartását kérte mindenkitől.

Közölte, az oltási igények előzetes felmérése elindult a vakcinainfo.gov.hu oldal, ahol folyamatosan tájékoztatnak, amennyiben lesz elérhető, engedélyezett vakcina Magyarországon. Az osztályvezető arra kért mindenkit, hogy csak hivatalos forrásból tájékozódjon a vakcináról.

Elmondta, hogy a

védőoltások beadása a korlátozott mennyiség miatt oltási terv szerint történik, elsőként a védekezésben résztvevők kapják meg.

Újságírói kérdések közül felolvasták a következőket, amikre az itt látható válaszok születettek:

Milyen oltási reakcióra lehet számítani? Majd az engedélyezési dokumentációból kiderül és az oltóorvos is elmondja.

Általános iskolásoknak is érdemes-e beadni az oltást?  Ezt az adott, engedélyezett vakcinától függ, az iskolásoknak is javasoltat érdemes lesz beadatni.

Melyik maszk hatásos? Az egyszer használatos sebészi maszkot el kell dobni, ha átnedvesedik, a textilmaszkot pedig ki kell mosni és vasalni.

Mennyire tartják be az emberek a védelmi intézkedéseket? Az emberek jelentős része megértette a védelmi intézkedések jogosultságát.

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK