A jelenlegi 30 fertőzött és a betegségen korábban átesett három diák azt jelenti, hogy az 1000 fős intézmény 3,3 százalékánál diagnosztizálták a COVID-19 betegséget a portál beszámolója szerint.

A helyi járványügyi protokollnak  és a gyors szűrésnek köszönhetően a Lauderben nem volt szükség iskolabezárásra. A szűrést a Vissza az iskolába alapból finanszírozzák, melynek egy részét az iskola, másik részét önkéntes alapon szülők vállalják.

A főigazgató elmondta azt is, hogy a fővárosban egyetlen általuk kiszűrt pozitív eset sem kapta meg a piros cédulát, bár önkéntesen egyikük sem hagyta el a lakását. Vidéki diákjaiknál nem tapasztaltak ilyen problémát.

Horányi Gábor arra számít, hogy osszú távon hibrid oktatásra kell majd átállniuk, ami a középtagozaton és a gimnáziumban már tavasszal is hatékonyan működött, az óvodába és az elemiben viszont kétségtelenül nehezebb. Szerencsére a diákjaink arra vannak szocializálva, hogy partnerek és közösen vállalnak felelősséget, a jelenlegi helyzet pedig - bármilyen furcsa - közösségépítő hatású is" - t" - fogalmazott a főigazgató.