Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

710 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 15170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt kilenc krónikus beteg - közülük nyolcan 70 év felettiek-, így az elhunytak száma 663 főre emelkedett, 4227-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 10280 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban ápolnak 328 koronavírusos beteget, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán ismertette a járvány terjedése miatt elrendelt új lépéseket. A kormány fenntartja a beutazási korlátozások, kötelező lesz a maszk a tömegközlekedési eszközök és a boltok mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban is. Fenntartják a látogatási tilalmat a kórházakban és idősotthonokban. Az iskolákba csak a diákok és a tanárok léphetnek be, október 1-től pedig szükség lesz testhőmérséklet-mérésre is A koronavírus-tesztek hatósági ára 19 500 forint lesz, a szórakozóhelyeket pedig este 11-kor be kell zárni.