Zacher Gábor elmondta, hogyan lehetne fékezni a járványt

Az éjszakai kijárási korlátozásnak túl sok értelme nincs, az ingyenes parkolás pedig maga a halál, iszonyú káoszt teremt - mondta a Klubrádióban Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos, aki régóta szigorúbb intézkedéseket sürget.
Szepesi Anita, 2020. november 5. csütörtök, 14:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A sportrendezvényekről Zacher nem kevés iróniával, azt mondta, hogy persze a stadionokban mindenki be fogja tartani a távolságot, nyilván mindenki viseli majd a maszkot szabályosan, még a páholyokban is.

A toxikológus régóta szigorúbb járványügyi intézkedéseket sürget. A középiskolákban át kellene állni az online oktatásra, a kijárási korlátozást nem hajnalra kellene elrendelni, hanem előbbre is, meg későbbre is, vissza kellene hozni a sávos vásárlást -  hangsúlyozta a műsorban.

Az egészségügyet tehermentesítené a halasztható beavatkozástól és arra is rámutatott, hogy az intenzív terápia, a fertőző betegek ellátása, a lélegeztetés speciális szakterület, azt nem lehet egy délután megtanulni.

A covidos betegekkel foglalkozók látják, hogy ez a kór nagyon-nagyon durva - hangsúlyozza Zacher Gábor. Éppen ezért az őszinte kommunikációnak rendkívül fontos szerepe van. Az embereknek tudniuk kell, hogy mivel állnak szemben.

Az új egészségügy szabályozásról elmondta, ha a törvényben így marad a másodállás szabályozása, akkor januárban az intenzív, a sürgősségi ellátás és a mentőszolgálat összeomlik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2020.11.05 19:32

Én kedvelem Zacher Gábort, de ezt ö is benézte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html