A betegségből 3346-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 542 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A főváros után Pest és Zala megyében van a legtöbb aktív fertőzött. Békés megyében nincs aktív fertőzött, Baranya és Tolna megyében pedig csak egy-egy fő.

Az elhunytak száma 13. napja változatlan, eddig 596 olyan haláleset történt, ahol az elhunytnál koronavírus-fertőzést is azonosítottak.

Az elhunytak döntő többsége olyan idős ember, aki több krónikus betegségben is szenvedett, 24 olyan elhunyt van, akinél jelenleg nem tudnak meglévő társbetegségről.

Jelenleg három megyében - Békés, Hajdú-Bihar, Vas - nem történt haláleset.

A részletes megyei adatokat itt olvashatja.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van - figyelmeztet a koronavirus.gov.hu oldal. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7819 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.