Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A posta péntektől kezdi kézbesíteni Müller Cecília országos tisztifőorvos levelét a 60 éven felülieknek a koronavírus-vakcina regisztrációjáról. A levelet mintegy kétmillió nyugdíjas kapja meg - mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján a reggel ismertté vált adatok elismétlése után Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője.

A regisztrálásnál meg kell adni a néven kívül a taj-számot, az életkort és a telefonszámot illetve az e-mail címet.

A regisztrálás nem jelent kötelezettséget, csupán az igények felmérését szolgálja - hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

Csütörtöki számok

Csütörtök reggelre 5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 265003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett.
A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181190 fő. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti.b7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645 -en vannak lélegeztetőgépen

A leveleket először Budapesten kézbesítik, de év végéig várhatóan mindenkihez eljut. Az oltások jövő év elején kezdődhetnek, amikor Magyarországon lesz engedélyezett, biztonságos és hatékony vakcina.

Addig is mindenki tartsa be a járványügyi intézkedéseket - kérte Galgóczi Ágnes.