Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar járványügyi helyzet kedvezően alakul a következetes védekezésnek megfelelően, a járványt féken tudjuk tartani , miközben több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma - mondta a mai tájékoztatón Galgóczi Ágnes a már ismert járványügyi adatok elismétlése után.

Az egészségügyi dolgozók kampányoltása lezárult, mától az idősotthontok, szociális intézmények kerülnek sorra, összesen 1845 intézményt érint a kampányoltás, ahova 143 oltócsapat vonul ki oltani, hétvégén is. Ma 220 intézményben 13 ezer ember - lakó és dolgozó - oltását végzik el. Az osztályvezető azt kérte, az érintettek éljenek a védőoltás lehetőségével, az ő esetükben ez valóban életet menthet.

Csütörtöki statisztika

1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 291 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 249 003 fő, az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent. 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási sorban a következő célcsoport azok az oltásra jelentkező legidősebbek lesznek, akik a saját otthonukban élnek. Galgóczi azt kérte,  a családtagok segítsék a regisztrációjukat.