Emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga több településen is

Békéscsabán, Budapest déli és központi területein, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében a 35. héten végzett szennyvízvizsgálatok - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
Domokos Erika, 2020. szeptember 1. kedd, 15:08
Fotó: Pixabay

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. (Ez azt jelenti, hogy az esetszámok növekedése várható.)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása - írják a kormányzati koronavírus-oldalon.

Felhívják a figyelmet, hogy kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.


NNK

HOZZÁSZÓLÁSOK