Két fertőzöttet találtak egy táborban - a kontaktok hazautaztak megfigyelésre

Eddig két fertőzöttet, egy magyar és egy szerb állampolgárt azonosítottak a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborozói között. A fertőzötteket a Szent László kórházba szállították, a velük érintkezők hazautaztak megfigyelésre - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
Szepesi Anita, 2020. július 8. szerda, 14:16
Fotó: Getty Images

A járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborozóinál. A tábor 250 fő részvételével zajlott, ahol eddig két fertőzöttet, egy magyar és egy délvidéki (szerb) állampolgárt azonosítottak, őket a Szent László kórházba szállították - írja közleményében az NNK.

A fertőzöttekkel szorosan érintkező táborozókat még a táborban azonnal elkülönítették, a 20 szerb állampolgárt busz szállította haza, ahol a helyi eljárásrend alapján figyelik meg őket, 27 magyar állampolgár szintén elhagyta a tábort, számukra otthoni megfigyelést írtak elő.

Azon további táborozókat és személyzetet, akiknél felmerül a szoros kontaktus a pozitív esetekkel, szintén otthonukban figyelik meg.

Az NNK az eset kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó megelőző szabályok betartása kiemelten fontos saját magunk és embertársaink védelme érdekében.​ Közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, akkor a fertőzésgyanús személyeket el kell különíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ittott, 2020.07.08 19:21

mocskos barom az, aki ilyen viszonyok között nemnzetközi tábort szervez nemzeti nacionalizmusunk erősítésére
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html