Koronavírus: fontos határozatot hozott Müller Cecília

Tekintettel az elmúlt 24 órában tapasztalható megnövekedett igényre a koronavírus tesztek iránt, az országos tisztifőorvos a mai nappal tovább erősítette a mintavételi kapacitást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
Szepesi Anita, 2020. szeptember 8. kedd, 19:00
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Müller Cecília 2020. szeptember 8. napján kelt határozatával betegszállítónak jelölte ki valamennyi közfinanszírozott, működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató tartalék gépjárművét, továbbá bevonta őket a PCR-tesztekhez levett minták szállításába is.

A feladat koordinálást az OMSZ végzi. Mindez az egészségügyi szolgáltatás, a mintavételezés biztonsága és folyamatossága érdekében történt - írja közleményében az NNK.

A Világgazdaság információi szerint az utóbbi egy héten rendkívül nagy teher hárult a koronateszteket végző mintavételező csapatokra. Jellemzően nem tudták teljesíteni, hogy a háziorvos értesítése után 24 órán belül le tudják venni a mintát a koronavírus-gyanús személytől. Volt olyan egység, amely Budapesttől 100 kilométerről érkezett a fővárosi munkára. Egy nap alatt 25 címre mentek ki - árulták el a mentősök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi2222, 2020.09.09 00:22

@Darabont1453:
Nocsak!
Erre kíváncsi lennék.
Mikor volt a kezükben?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.09.09 00:09

Kapálódzik Bacilia asszony...XDDDD

Elszabadult a járvány, kicsúszott a kezükből, jön a pótcselekvés....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html