DK: nem kapnak megfelelő védőfelszerelést a tesztelésbe bevont orvostanhallgatók

Az elmúlt napokban több orvostanhallgató is azzal kereste meg a DK-t, hogy úgy küldik el őket két hétre az iskolákba tesztelni, sokszor a lakóhelyüktől több száz kilométerre, hogy közben nem kapnak sem ételt, sem megfelelő védőfelszerelést - írja közleményében a Demokratikus Koalíció.
Szepesi Anita, 2020. november 24. kedd, 13:23
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kivezénylésük miatt ráadásul a vizsgáikra sem tudnak megfelelően készülni, amelyek változatlanul lesznek, tekintet nélkül arra, hogy napi 12 órában fognak tesztelni.

Az ellenzéki párt azt követeli, hogy a kormány biztosítsa a hallgatók megfelelő védőfelszerelését és étkezését, valamint tegye lehetővé a vizsgák elhalasztását vagy online megtartását annak, aki ezt kéri, és emeljék meg a most mindössze 5 ezer forintos fizetséget is.

Közleményük szerint nem lehet így bánni a jövő orvosaival, mert ha hallgatóként ezt látják, végül talán soha nem akarnak majd a jövő orvosai lenni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Aomori, 2020.11.24 15:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html