Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyarországi járványhelyzet a rektor mérsékeltnek írta le, s a diákoknak eddig nem publikált adatokat is bemutatott a portál szerint. Kiderült például, hogy két hét alatt regisztrált első 50 eset után azokon a napokon, amikor száznál többel nőtt a fertőzöttek száma, a növekedés legalább felét intézményekben regsiztrálták. Ebből a rektor arra következtetett, hogy a járvány nem eszkalálódik a népességben, nincs tömeges fertőzés, viszont veszélyben vannak a kórházak, idősotthonok és hajléktalanszállók.

Az április 22-ig lélegeztetőgépre szorult 96 betegekről kiderült többek között,

37-en meghaltak,
11 embert levettek a lélegeztetőgépről,
átlagéletkoruk közel 70 év.

A koronavírusban meghaltak jelentős többsége azonban sosem került lélegeztetőgépre.

Merkely Béla a négy egyetemen (Semmelweis Egyetem, Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem) és egy magánlaborban március 11. és április 21 közt végzett 26 850 PCR-tesztről (ez mutatja ki a vírus örökítőanyagát az orr- illetve garatváladékból vett mintából) elmondta, 2,7 százalékuk lett pozitív koronavírusra. A  gyanús tüneteket mutatók (láz, köhögés) mintái 3,6 százalékban bizonyultak pozitívnak, ami Merkely szerint nagyon kevésnek számít.

Azok, akik fertőzött személlyel érintkeztek, 4,2 százalékban kapták el a koronavírust. A többieknél pedig, akik nem mutattak tüneteket, és nem is léptek kontaktusba fertőzöttel, mindössze 0,5 százalékos volt a fertőzöttségi arány.