Koronavírus-fertőzés miatt lezárták egy budai kórház egyik osztályát

Több egészségügyi dolgozónál és betegnél igazolták a koronavírus-fertőzést a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztályán, a hétvégén járványügyi zárlatot rendeltek el - értesült az Index.
Szepesi Anita, 2020. április 7. kedd, 16:29
Fotó: Getty Images

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján megerősítette a portál  információját, de további részleteket nem közölt. Csak annyit mondott, hogy ha egy kórházi osztályon tömeges megbetegedés fordul elő és ha nem tud megfelelően részt venni a betegállátásban, akkor a népegészségügyi hatóság egy másik osztályt jelöl ki, ahol a betegek zavartalan ellátása folyhat.

A tisztifőorvos szerint számítani kell arra, hogy máshol is előfordulnak olyan osztályok , ahol átmenetileg járványügyi zárlatot rendelnek el.

A Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati centrumában 45 ágyon kezelnek belgyógyászati, gasztroenterológiai, diabetológia, endokrinológia és anyagcsere betegségekkel küzdő betegeket. A portál szerint múlt héten legalább 5 egészségügyi dolgozó és több beteg vírustesztje lett pozitív az osztályon.

HOZZÁSZÓLÁSOK