Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az intézet csütörtökön a Facebookon közzétett bejegyzése szerint ezúttal magyar nyelvű Covid-19 témájú levéllel próbálnak pénzügyi adatokat szerezni csalók, akik óvintézkedésnek álcázott e-mailekkel igyekeznek rávenni az áldozatokat számlaadataik megadására.

A támadók arra hivatkoznak, hogy - a személyes érintkezés csökkentése érdekében - a készpénzes fizetést banki utalással helyettesítik a jövőben, amihez elengedhetetlen a számlaadatok bekérése. A levélhez mellékelnek egy "Bankszámla frissítési űrlap" elnevezésű zip fájlt, amely - mint írták - valójában a számítógépet megfertőző káros kódot tartalmaz.

A kibervédelmi intézet felhívta a figyelmet arra is, hogy a személytelen megszólításból, a levél nyelvezetéből, valamint a helyesírási hibákból észrevehető, hogy az e-mail nem legitim forrásból származik. Azt javasolják, hogy az ilyen megkereséseket hagyják figyelmen kívül és a beérkezett levelet töröljék.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet már több alkalommal felhívta a figyelmet a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fenyegetésekre. Korábban azt közölték: február óta folyamatos az álhíreket és káros programokat terjesztő adathalász kampányok jelenléte.