Az elhunytak száma ezzel 15-ről 16 főre nőtt. Emellett 34-ről 37 főre nőtt a gyógyultak száma. Eddig 14 146 mintát végeztek, kórházi karanténban 61 fő van - írta a koronavirus.gov.hu.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat - hívja fel a figyelmet a kormányzati portál.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden azt mondta, hogy a fertőzések számának emelkedése ellenére sem következett be a koronavírus-járvány robbanásszerű terjedése Magyarországon, ebben nagy szerepe van a kijárási korlátozásnak. A fertőzöttek száma egyenletesen eloszlik az országban, földrajzi gócpontokat nem sikerült azonosítani - mondta Müller. (Hogy hol vannak fertőzöttek az országban, azt a kormány továbbra sem árulja el - a szerk.)

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint kedd délelőtt 786 ezer fertőzöttet tartottak nyilván a világon, közel 38 ezer ember hunyt el és 166 ezer gyógyult fel a betegségből.