Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az operatív törzs üléséről érkezve azt mondom, hogy nincsenek felszabadító erejű, jó híreim - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő szerint miután Nyugaton rossz a helyzet, fenn kell tartani a határzárat, továbbra is azt kéri, senki ne tervezzen síelést.

A vakcina jelenti a végső megoldást, itthon december 27-28-án kezdhetik meg az oltást. Első körben 35 ezer embernek elég vakcina érkezik, a Dél-pesti Centrumkórházban kezdik meg az egészségügyi dolgozók oltását, utána jönnek a megyei kórház dolgozói. Az oltás ingyenes és önkéntes lesz, Orbán azt kéri az egészségügyi dolgozóktól, minél nagyobb arányban oltassák be magukat.

A vakcinaregisztrációnak lesz jelentősége, ha már sok oltóanyag lesz elérhető. Akkor ugyanis az oltással a regisztráció szerint fognak haladni. Az operatív törzs által összerakott oltási terv megvan, elég vakcinával az egész országot át tudjuk oltani akár egy hétvége alatt - idézte a politikus szavait a HVG.hu.

A kormányfő szerint "idén kis karácsony lesz". A 25-26-i rokonlátogatásról le kell mondani, ha nagykarácsonyozás lenne, ártanánk annak, akit szeretünk. Érjük be a kiskarácsonnyal, talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor megülhetjük a szokásos nagy családi ünnepeket.

A szentestére vonatkozó járványügyi szabályokról a hétfői kormányülésen döntenek.