Koronavírus: szigoríthat a magyar kormány

Enyhítések helyett a járványügyi intézkedések szigorításának bejelentése várható a csütörtöki kormányinfón - értesült a Magyar Nemzet kormányzati forrásból.
Domokos László, 2020. július 30. csütörtök, 07:39
Fotó: Getty Images

A járványügyi szabályok enyhítése biztosan nem volt napirenden a kormány szerdai ülésén, inkább szigorításra lehet számítani, amit a mai kormányinfón jelentenek be - írta a napilap.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két héttel ezelőtt ismertette a döntést, hogy elmaradnak a tömegeket vonzó Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is. Arról pedig elvileg tagnap döntött a kabinet, hogy augusztus 15. után meg lehet-e tartani az 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket.

A WHO szerint is a szigorral lehet megfékezni a koronavírus terjedését, ám komolyabb korlátozásokra egyelőre kevés ország szánta el magát. A koronavírus-fertőzöttek száma a keddi összesítés szerint meghaladta a 16,5 milliót, a halálos áldozatok száma pedig a 654 ezret, a fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

HOZZÁSZÓLÁSOK