Magyar Orvosok Szakszervezete: Összeomolhat a magyar egészségügy januártól

Hiába neveznek ki újabb ágyakat intenzívnek, mert nincs melléjük megfelelő képzettségű szakember - mondta Szabad Zoltán, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke a Népszavának.
Domokos László, 2020. november 7. szombat, 12:45
Fotó: Getty Images

Latorcai Csabától, a humán tárca közigazgatási államtitkárától megtudtam, hogy bizonyos kérdések megoldására nincs politikai akarat - ilyen az új jogállási törvény módosítása, legfeljebb végrehajtási rendeletekkel oldják majd a törvény "kemény" passzusait. A részletszabályokat pedig november 18-áig kell a kormánynak közzé tenni.

Jeleztük a kormányzatnak, ha nem úgy alakul ez a jogszabály, hogy az elfogadható legyen azoknak, akiket mi képviselünk, akkor bizony előfordulhat, hogy január elsején, mint a kártyavár, dől össze az egészségügy. Azon egyszerű ok miatt, hogy olyan sokan nem lépnek át az új jogviszonyba - mondta Szabad Zoltán, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke a Népszavának.

Két hét múlva brutális helyzetet teremt a járvány. Már csak ezért sem gondolom, hogy egészségügyi dolgozókat sztrájkba kellene vinni.

Már van "bergamói helyzet" Magyarországon. Nagyon sok kórházban megteltek az intenzív kapacitások. Hiába neveznek ki újabb ágyakat intenzívnek, mert nincs melléjük megfelelő képzettségű szakember. Olyanokat nem lehet "leakasztani valahonnan" - fogalmazott Szabad.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2020.11.07 18:06

Nincs"bergamói helyzet" Magyarországon és sehol máshol a világon. Az olaszok nemes egyszerüséggel hülyék voltak, indok nélkül mindenkit felvettek a kórházba és lélegeztettek, jól meg is szívták., és most áldozatként állítják be magukat.
GRATULÁLOK!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html