Koronavírus: ezek a friss magyar fertőzési adatok

Magyarországon tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek és a halálos áldozatok száma a legfrissebb adatok szerint.
Domokos László, 2020. június 12. péntek, 08:48
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Péntek reggelre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4053 főre nőtt (egy nap alatt 14 fővel) a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 2 idős krónikus beteg. Ezzel 555 főre emelkedett az elhunytak száma, 2447-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1051 főre csökkent - olvasható a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Az aktív fertőzöttek 40, az elhunytak 60, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 290 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz - olvasható a közleményben.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.06.12 09:58

"A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. "
Látom, elvitázgatnak már egy ideje, s nem megy olyan gyorsan mint a bevezetése a teljhatalomnak.
Eközben több országban már megszűnt. A szomszédban sincs már korhatáros vásárlás, ami azért is furcsa, mert az idősekkel mindenhol együtt lehetünk, csak az élelmiszerboltban nem.
Ezt azért már nehéz megdumálni.
Barkácsboltban együtt vagyunk a 65 felettiekkel.
Bútorboltban, akármilyenboltban, Postán, éttermekben, kocsmákban, satöbbi együtt vagyunk a 65 felettiekkel.
Csak pont egy élelmiszerboltban nem.
Sokkal több ok, hogy külföldön vásároljunk. Olcsóbb, és mehetünk 9-12-ig vásárolni.
Végre, szabadon átmehetünk, s nem ennek a qrmánynak tömjük a zsebét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html