Koronavírus: ezek a friss magyar adatok

Magyarországon újra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, újabb halálos áldozat viszont nem volt a legfrissebb adatok szerint.
Domokos László, 2020. július 16. csütörtök, 09:02
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Csütörtök reggelre tizenhat újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 528 fő.

Az aktív fertőzöttek 38, az elhunytak 60, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 109 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is érvényben van a járványügyi készültség, és szerdán életbe léptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk.

Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

A kormány legfrissebb döntéseit a mai kormányinfón ismertetik - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK