Koronavírus: újra sok magyar beteget találtak

Az utóbbi egy napban 32 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4653 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Domokos László, 2020. augusztus 8. szombat, 10:02
Fotó: Getty Images

Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3491-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 560 fő.

Az aktív fertőzöttek 34, az elhunytak 60, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen - olvashatók a szombat reggeli számok a koronavírus.gov.hu-n.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie - írták a honlapon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sancho12, 2020.08.09 12:33

@hegedusgabor01: Ez is egy vélemény.
?Én voltam az egyik szószólója annak, hogy a coviddal kapcsolatos hírek kamu! Hát nem az! Elkaptam! Borzasztó érzés! Vigyàzzatok magatokra, tartsátok be szabàlyokat, higgyétek el nekem, hogy nagyon megéri!?Fogta magát és meghalt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hegedusgabor01, 2020.08.09 12:27

@Justice2018: Jól átvertek!!! -és rajtad kívül az egész világot! Guinness rekordok könyvébe kívánkozó ÁTVERÉS ez a bolondéria. "Mindenki" úgy kajálja,mint kisiskolás a csokikát,mert most éppen ez a divat ~-ill.ezt kapták utasításba,mint például a protokollt követő fő funkcionárusok jópénzért vagy esetleg akár másért~ és BÜNTETNEK HA NEM HÓDOLSZ be? Nem agitálok senkit,de ez a magánvéleményem még akkor is ha meghurcolnak érte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Justice2018, 2020.08.08 17:16

Karantén alól felmentést kap, aki 2 negatív teszttel tér haza (5napon belüliek a tesztek).
Példa: hazaindulok mondjuk Thaiföldről, zsebemben 2 negatív teszttel, amit ott csináltattam. Minimum egy nap még a szálláson, majd reptér- repülő, álszállás valahol. Szintén reptér-repülő- Ferihegy, ahol lobogtatom a 2 tesztem, majd haza, nem kerülök karanténba.
Ha jól számolom minimum 6 olyan helyen vagyok kapásból, ahol magas a kockácati tényező!
Nagyon ügyesen, okosan kitalálták! Ahelyett, hogy lehetővé tennék már az országba belépéskor a tesztelést, majd 2 nap múlva az állampolgár otthonában. Karatén valóban van, de csak 5 nap maximum. Ja és ingyenesen, hiszen ezért fizetünk havonta!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html