Szlávik: még mindig jobb oktatni, mint nem iskolába járatni a gyerekeket

Az esetszámok emelkedhetnek az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt; akkor intézkedéseket kell majd hozni, de nem biztos, hogy ez bekövetkezik - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerda reggel az M1-en.
Domokos László, 2020. augusztus 26. szerda, 09:35
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

Egyelőre alacsonynak számít az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az esetszámok ugyanis tízes nagyságrendben mozognak, míg más országokban százával, ezrével betegednek meg.

Angliában az elmúlt időszakban már egymillió gyerek járt iskolába, és úgy tűnik, hogy az iskolákban nem magasabb a járványveszély, mint más helyeken - mondta az infektológus az MTI beszámolója szerint. Ez szerinte jó hír, és azt jelenti, hogy még mindig jobb járványügyi szabályok betartása mellett oktatni, mint nem iskolába járatni a gyerekeket.

Az a legfontosabb, hogy a beteg gyereket ne engedjék iskolába, de az is segíthet megelőzni a fertőzést, ha csak az egyik szülő viszi a gyereket az intézménybe, ha a más osztályokba járók nem keverednek egymással, és ha a tanárok távolságot tartanak vagy maszkot hordanak.

Szigorítani kell az olyan országból érkezők belépését, ahol folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. A magyarországi új fertőzöttek egy része is olyan külföldi állampolgár, aki a járvány szempontjából veszélyesebb országból érkezett - tette hozzá a főorvos,

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nemkerekapartokbol, 2020.08.26 18:32

És mi lesz ezután Szlávik úr? Az elmúlt 2 nap pozitív fertőzéseinek eredményei csak a gólyatáborokban: Szent István Egyetem 5 fő, Pécsi Tudományegyetem 2 fő, Budapesti Corvinus Egyetem 4 fő!
Itt a tanévkezdés ideje, és valamilyen szellemi fogyatékos illetékes kitalálta, hogy a több mint kétezer középfokú oktatási intézményben legyen tanévnyító, esetleg az elmaradt ballagás megtartásával együtt, nem hogy a kis létszámú tanórák megtartására koncentrálnának! Mennyi potenciális fertőzési gócpont az ország egész területére egyenletesen elosztva! Még nem késő visszakozni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darquan, 2020.08.26 10:32

@rigolya: nahát, nahát, milyen remek kis kifejezés.
"iskolába járatni."
anno a börtönökben a rabok is kötbe-körbe jártak az udvaron, és közben fejlődtek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2020.08.26 10:27

Márciusban napi 15 fertőzöttnél bezárták az iskolákat.

Tegnap 73 fertőzött volt.

Hmmm-hmmm!!!

gerinctelen fidesznyikek

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html