Koronavírus: brutális adat érkezett!

Szerda reggelre egy nap leforgása alatt rekordmértékben, 365 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 3 idős, krónikus beteg - adta hírül a koronavirus.gov.hu.
Domokos László, 2020. szeptember 2. szerda, 08:36
Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint újabb 365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 6622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ez újra jókora ugrást jelent a hétfői 178 fő és a keddi 118 fő után, ráadásul az eddigi abszolút csúcsot jelentő vasárnapi 292 főnél is érdemben magasabb érték.

Egy nap alatt elhunyt 3 idős beteg, az elhunytak száma így 619 főre emelkedett, 3903-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 2100 fő. Ezzel itt is megdőlt az eddigi rekord, mivel az aktív betegek száma a tavaszi, első járványhullámban május 4-én volt a legmagasabb, akkor 2055 főnél tetőzött a kór.

Az aktív fertőzöttek 45, az elhunytak 60, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A tanév kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését - olvasható a kormányzati honlapon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

palm, 2020.09.02 13:04

Repkednek a számok, de kontextus nélkül. Azt már nem írták meg, hogy a mintavételek száma több mint 4x-ese lett az előző napihoz képest (7589 vs 1792).
Nem tudjuk, hogy az új pozitívak közül mennyi a tünetmentes. Egyszer pedig már egy WHO-s doki is elszólta magát, hogy a tünetmentesek "alig" fertőznek.
Az is sejthető, hogy USÁ-ban a teszt pozitívak kb. 90 százaléka szintén nem fertőz:
www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html
(ez a cikk nem biztos, hogy a magyar helyzetre is egy az egyben ráilleszthető, mert Mo-n eltérhet a tesztelési módszertan)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2020.09.02 11:00

Néphülyítés világszerte! Egy influenza vírust nem lehet megfékezni, kamu a maszk meg a többi is. A járvány dühöng és kimúlik, ez így volt mindig. ettől a vírustól szinte nem is lehet megbetegedni.
Vannak akik nem mernek kimenni az utcára kerülik a másik embert. Úgy kel ezeknek a hülyéknek.
Fertőtlenítés? ki látott másr halott vírust? Az emberfek zöme olyan hülye a vírushoz mint a szamár az algebrához. Butítható ráadásul.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.09.02 10:37

@krix10: Te krixi, kérdezd már meg a vezetőidet, hogy miért nem viselnek maszkot?
Jó lenne már ésszerű és hivatalos válasz, mert ebből az jön le, hogy őket nem érheti baj, nem is olyan veszélyes ez a szitu, vagy épp az, hogy őket nem érdekli, ha másokat mondjuk szuperfertőzőként befertőznek.
Számomra érthetetlen, hogy látványosan kerülik a maszkviselést, másokat meg büntetnek érte.
Akkor valami nem igaz ebben a történetben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.09.02 10:31

Én meg arra gondoltam, hogy ez a covid mintha a politikusok kedvére tenne.
Kár ellene lázadni, nem szabad tagadni, és igazat kell adni a nem a qrmány által irányított optörzsnek, mert a covid annál agresszívabban terjed, annál többeket fertőz meg, ha kételkedsz benne, és lázadsz a maszk ellen.
Tavasszal Orbán és az OT megdicsérte a népet, hogy fegyelmezett volt, betartotta a kéréseket. Nem is volt ennyi fertőzött, mint most a kételkedés és a kezdődő maszklázadás idején.
És pont a sokasodó fertőzött megjelenése miatt nem értem, hogy a magyar politikusok többsége, főleg a kormánypártiak, mennyire mellőzik a maszkhasználatot.
Hogy is van ez?
Magyar politikusra nem támad a covid?
Magyar politikusoknak már használnak valami ellenszert?
Mert ha nem, akkor nem értem, hogy miért nem használják, hiszen azt mondják, hogy használjunk maszkot, mert az véd.
Ne fertőzzünk másokat, őket ezek szerint nem érdekelnek mások.
Fura egy helyzet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix10, 2020.09.02 10:24

@tretyakov:
Te kötsög!
Ez nem egy erősebb influenza!
Nagyon sokan szenvednek TÜDŐ ÉS SZÍVKÁROSODÁST!
Az, hogy valaki túléli még nem jelenti, hogy gyógyult! Akár hónapokig lábadozhat és sok esetben maradandó a károsodás!
Idegrendszeri tünetek is vannak, kábultság, eltompult gondolkodás (mint nálad...).
Olyan is előfordul, hogy 2-3 vagy akár 5 hónappal később is beteg az illető.
Kívánom neked, hogy közelebbről is megismerkedj eme vírussal!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html