Kijárási korlátozás: mi lesz a nonstopokkal? És a dohányboltokkal?

Szerdától életbe lépett az éjszakai kijárási korlátozás, ennek értelmében éjfél és hajnali 5 óra között néhány kivételtől eltekintve nem lehet kimenni az utcára. Elvileg az éjjel-nappal működő boltokba sem.
Csernátony Csaba, 2020. november 4. szerda, 08:55
Fotó: Napi.hu

Az éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási korlátozás miatt a éjszaka nyitva tartó boltok már nem kereshetők fel. Így kénytelenek a redőnyt lehúzni - írja a blokkk.com kiskereskedelmi szakportál.

A kijárási korlátozás szabályai ugyanis a cikk szerint egyértelműek: éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Kivétel a munkavégzés, a munkába járás, vagy a munkából hazajutás, vagy az egészség védelme érdekében az otthonunk elhagyása. Ennek értelmében a nonstop kisboltok és trafikok erre az időszakra bezárhatnak.

A blokkk.com azt írja, hogy számos kisboltos - bár statisztika nincs erről - választotta az éjjel-nappali nyitvatartási menetrendet a korábbi években. Ennek oka, hogy a nyitva tartás nem csak a vásárlók kényelmét szolgálja, hanem a reklámértéke is jelentős. Egy nonstop bolt esetében nem kell gondolkodnia, hogy hova mehet vásárolni.

HOZZÁSZÓLÁSOK