Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Semmit nem lehet kizárni, azonban teljes kijárási tilalom sehol nincs, ez az államcsődhöz vezető egyenes út lenne - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a tévében tegnap este a szombaton két hétre a járvány miatt bevezetett bevezetett kijárási korlátozás kapcsán.

Húsvét után kiderül

A pénteken bejelentett, szombattól érvényes korlátozás értelmében csak meghatározott nyomós okkal lehet elhagyni a lakásokat, házakat - mondta Gulyás Gergely, aki nyomatékosan megkért mindenkit, hogy maradjon otthon, ha teheti, természetesen a munka, az alapvető szükségletek fedezése és az egyéni sporttevékenység továbbra sem tilos. A korlátozás két hétig, azaz húsvétig szombatig fog tartani, a kormány akkor mérlegeli, hogy szükséges-e meghosszabbítani, további döntéseket hozni.

Arra a kérdésére, miszerint előállhat-e olyan helyzet, amikor a kijárási korlátozásból kijárási tilalom lesz, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: természetesen semmit nem lehet kizárni, azonban teljes tilalom sehol nincs, ez az államcsődhöz vezető egyenes út lenne. A korlátozások viszonylag szigorú szabályozások, ha továbbiakra lesz szükség a kormány arra is készen áll, hiszen céljuk az emberi életek megmentése és a járvány terjedésének megfékezése.

Könnyebb lehet az újraindulás

A tárcavezető bizakodó, hiszen könnyebb lesz az újraindulás, mint a 2008-as válság után, akkor ugyanis a szavai szerit egy gyenge gazdasággal rendelkező országot kellett ismét prosperálóvá tenni, most viszont abban bíznak, hogy csaknem onnan tudják folytatni, ahol tartott a magyar gazdaság a járvány előtt.

A megbetegedések kapcsán Gulyás úgy vélte, hogy a számok jelentősége ma már Magyarországon is és külföldön is másodlagos mert a látencia tizenötszörös.

Már hétfő éjféltől hatályba léphet a korona-vírus törvény

Ha a házelnök és a köztársasági elnök soron kívül aláírja, akkor hétfőn éjfélkor hatályba léphet a koronavírus-törvény. Akkor a kormánynak a világos felhatalmazása megvan - jelentette ki a miniszter. Eszerint a jövőben a kormánynak nem kell majd 15 naponta parlamenti jóváhagyást kérni a döntéseihez a parlamenttől, amíg a veszélyhelyzet fennáll.