Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A színházak bezárása tovább növelte a keresletet az ország első hazai fejlesztésű, a szakma aktív bevonásával lét­rejött elő­adó-művé­szeti streaming­platformja, az eSzínház szolgáltatása iránt - írja a Világgazdaság. Bár az eSzínházat az Alapítvány a Színházakért nonprofit szervezet működteti, az elsődleges cél nem a pandémia miatti kárenyhítés volt, vagyis nem a színházak túlélését segítő bevételszerzés, hanem a közönségépítés és a színházi előadások rögzítése.

Más kérdés, hogy ma már az eSzínházon keresztül értékelhető mennyiségű bevételhez juthatnak a színházak. A járvány miatt mára az eSzínház maradt majdnem az egyetlen platform, amelyen keresztül megfelelő minőségben el tudják juttatni a nézőkhöz - mondta a napilapnak Légrádi Gergely, szervezet vezetője.

A jelen idejű streaming nem visszatekerhető, minden akkor és ott történik, a néző pedig lényegében a színpadról láthatja az előadást, miközben van olyan közvetítés, amikor a néző interaktív módon maga váltogathat két különböző kameraállás között, mint egy adásrendező.

A full HD felbontásban közvetített előadások részleteinek finomhangolását a színházakkal együtt végezte el az eSzínház csapata. Nonprofit szervezetről lévén szó, az eSzín­ház a jegyek értékesítéséből származó bevételből csak az üze­meltetéshez és a fejlesztéshez szükséges részt tartja meg, a többi a színházaké.