Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szigorodtak a Magyarországon bevezetett járványügyi intézkedések, miközben 67 693-re emelkedett az aktív esetek száma a hivatalos adatok szerint.

A járvány terjedése miatt a magyar kormány kedden elrendelte a rendkívüli jogrendet és új szigorításokat vezetett be, többek között az éjszakai kijárási tilalmat, amelynek értelmében éjfél és reggel 5 óra között - néhány kivételtől eltekintve - nem lehet kimenni az utcára,

A környező országok közül Ausztriában közel 42 ezer az aktív eset. Az országban este 8 és reggel 6 között lakhelyelhagyási korlátozás érvényes, az iskolák felső tagozataitól felfelé áttértek a digitális oktatásra - derül ki az Euronews régiós összefoglalójából.

Románia közel 70 ezer aktív esetet jelentett. Az ország erősen fertőzöttnek nyilvánított területein az iskolák online oktatásra térnek át, bezárnak a mozik, színházak, illetve korlátozzák a beltéri étel- és italkiszolgálást.

Szlovákiában jelenleg közel ötvenezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Az élelmiszerüzletekben és drogériákban hétközna délelőtt 9 és 11 óra között csak 65 év felettiek vásárolhatnak és csak a vendéglátóhelyek teraszain lehet fogyasztani. Szlovéniában 23 ezer fertőzöttet regisztráltak, itt kivételekkel ugyan, de tilos a lakóhely elhagyása.

Horvátországban 14 ezer felett jár az aktív esetek száma. Megtiltották az 50 fősnél nagyobb nyilvános összejöveteleket, esküvőkön, temetéseken pedig legfeljebb 30-an vehetnek részt.