Újabb két magyar beteg halt meg - már 408 igazolt fertőzött van

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg - írja a koronavirus.gov.hu.
Szász Péter, 2020. március 29. vasárnap, 07:40
Fotó: Getty Images

Az igazolt fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 394 magyar állampolgár - olvasható az információs portálon.

Eddig 34 beteg gyógyult fel a koronavírusból, 13 ember vesztette életét, 71 ember van karanténban és 12 148 tesztet végeztek.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint globálisan 665 ezer embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, a halottak száma közelít a 31 ezerhez és több mint 140 ezer ember meggyógyult.

A hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat!

HOZZÁSZÓLÁSOK