Négy magyar beteg halt meg egy nap alatt - 525 igazolt fertőzött van

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg - írja a koronavirus.gov.hu.
Szász Péter, 2020. április 1. szerda, 06:52
Fotó: Getty Images

Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is - olvasható a kormányzati portálon.

Karanténban jelenleg 61 ember tartózkodik, Magyarország eddig 15 208 tesztet végzett.

A Johns Hopkins Egyetem reggel 7 órás adatai szerint globálisan 860 ezer fertőzöttet azonosítottak, több mint 178 ezer ember gyógyult fel a betegségből, az elhunytak száma pedig több mint 42 ezer.

A magyar kormányzati portálon továbbra is felhívják a figyelmet arra, hogy a vírus bárhol, bárkiben jelen lehet. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.04.01 10:15

Néztem a mai karanténban lévők számát, 61
Nem értem, hogy a külföldről hazaérkezőket miért nem kötelezik karanténba.
"Négy autóbuszból és a közel 150 személygépkocsiból álló konvojjal hazatért hétfő éjjel 502 magyar a korábban karantén alá helyezett tiroli településekről - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éjszakai Facebook-bejegyzésében.
----
Őket csak kérték, hogy lécci, maradjatok otthon. F@sza.
Ez lenne az állami védekezés, ettől legyek nyugodt?
Ja, majd az utcán sétáló katonapár fog megvédeni?
Na, ez sem nyugtatót meg.
Mit csinál a katona a virnyóval?
Lelövi, vagy felszólítja kumitéra?
Ez sem nyugtatót meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html