Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A járványügyi szakemberek véleménye a mérvadó és azok alapján hoz majd döntést a kormány az iskolákról, óvodákról, de egyelőre működtetni kell az országot - többek között erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában Novák Katalin.

A volt államtitkár, aki októbertől miniszterként a családügyekért felel azt mondta: "Amíg lehet, a gyerekeknek biztosítani kell, hogy járhassanak óvodába és iskolába. [...] Fontos, hogy az ország működhessen, de csak úgy, ha képesek vagyunk betartani a szabályokat és vigyázni egymás egészségére. Addig lesz iskola, amíg biztonságosan fenntartható a helyzet. Egyébként nemcsak hazánkban, de Nyugat-Európában is így van ez."

Novák Katalin közölte, "ha ne adj' isten olyan helyzet áll elő", hogy otthon kell maradni a kisgyerekekkel, erre kiemelten figyelni fognak, hiszen nem várható el, hogy valaki a kisgyermekét egyedül hagyja otthon. Beszélt arról is, hogy nagyszabású lakásépítési programot tervez indítani a kormány és nem kell félni attól, hogy csökkentik a családtámogatásokat.