Új forintérmék érkeznek hamarosan

Az MNB honlapján megjelent a Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek forgalmi érmék emlékváltozata tervezésére kiírt pályázat.
Domokos László, 2020. április 18. szombat, 13:50
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Matolcsy György MNB-elnök az MNB válságkezelő csomagja keretében április 7-én jelentette be, hogy hamarosan új 20 forintos is lesz, amely a most frontvonalban álló egészségügyi dolgozóknak és helyt állóknak tiszteleg majd.

A jegybank honlapján pedig szombaton megjelent az erre vonatkozó pályázati felhívás. Eszerint az elmúlt hetekben a Magyarországot is elért koronavírus-járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló egészségügyi-, kereskedelmi-, köztisztasági-, logisztikai területen dolgozók áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként az MNB a 10 és 20 forintos forgalmi érmék emlékváltozatát bocsátja ki Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek tematikában.

Az érmék tematikai oldala (a két érmén egyforma tartalommal) megújul, míg névértékes oldaluk, valamint az érmék pereme (recézettsége) változatlan formában jelenik meg.

A érmék emlékváltozata tematikai oldalának megtervezésére az MNB nyílt pályázatot hirdet, azon bárki részt vehet. A beadandó a pályázati anyagnak tartalmaznia kell
a 10 és 20 forintos forgalmi érme közös tematikai oldalának grafikai tervét fekete-fehér színben vektorgrafikus formátumban, valamint képformátumban, az éremkép tematikai leírását, valamint a pályázó elérhetőségeit.

A kiírás szerint a pályázat győztese 400 ezer forintot, valamint a grafikai terv megvalósítását nyeri el, a második díj 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forinttal jár.

A pályázati anyagokat az MNB május 10-én 16 óráig várja. A pályázatot az MNB illetékes igazgatóságainak és az érméket gyártó Magyar Pénzverő Zrt. vezetőiből álló szakértői bizottság bírálja el. A pályázat eredményét az MNB május 15-ig hozza nyilvánosságra a honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2020.04.19 02:07

A náci hazug hazáruló maffiózó toljva kacskaszemű szarbángeci csicska patkány elmbeteg, tovább csal lop rabol hazudozik, pazarol tékozol...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.04.19 00:28

Nem pénzérmét kellene verni tisztelet jeleként, hanem megállítani a forráskivonást az egészségügyből. Akkor vonzóbb lenne ez az ágazat sok munkavállaló számára.
Az emberek akkor érzik, hogy megbecsülik őket, ha tisztességes, megélhetésre is elegendő fizetést biztosítanak az elvégzett munkáért cserébe.
Az ilyen PR pénzérmét nagyívben lesz@rják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.04.18 16:11

De ráér a kuszaszemű...de ráér...
Inkább azzal foglalkozna ami a dolga, 1 hónap alatt 20 forintot gyengült a magyar fizetőeszköz az Euró/Dollár stb pénzekhez képest.
Ezzel foglalkozzál kuszaszemű, mert ez a dolgod, csak hát ehhez hülye vagy.....XDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html