Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy iskolát már be kellett zárni a pedagógusok hétfőn indult országos koronavírus-szűrését követően - írja a Népszava. A napilap információi szerint a debreceni Árpád Vezér Általános Iskola ötvenfős tantestületéből hétfőn tíz pedagógusnak lett pozitív a tesztje, vagyis a tanári kar húsz százaléka fertőzött volt. Nekik karanténba kellett vonulniuk, így az oktatást a továbbiakban már helyettesítésekkel sem lehet megoldani, ezért az iskolában keddtől rendkívüli szünetet, péntektől pedig digitális munkarendet rendeltek el. A Debreceni Tankerületi Központ nem cáfolta a hírt.

Közben továbbra is jelentősen nő azoknak az óvodáknak, iskoláknak a száma, ahol az operatív törzs rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendet rendelt el. Hétfőn még 178 óvodai csoportban, 136 óvodában és 71 általános iskolában volt rendkívüli szünet, kedd reggelre már 205 óvodai csoport, 154 óvoda és 82 iskola volt érintett. A hét első napján 388 iskolai osztályban és 43 általános iskolában volt digitális tanrend, kedden már 420 osztály és 52 általános iskola kezdett ebben a munkarendben.

Nem csupán a fertőzöttek száma jelenthet problémát. Az egyik dél-dunántúli falu körzetes iskolájában a szűrést vállaló 23 tanárból egynél mutatta ki a teszt a fertőzést, őt azonnal hazaküldték, arról viszont még nem született döntés, mi legyen azokkal az osztályokkal, ahol még kedden is órát tartott. Hasonló a helyzet az egyik győri egyházi iskolában, ahol a negyedik óra után kezdődött a tesztelés, s ekkor derült ki, hogy az egyik pedagógus tünetmentes ugyan, mégis pozitív tesztet produkált.