Müller Cecília fontos bejelentéseket tett

Kedden döntenek arról, hogy a kórházak kinyithassanak újra, azaz az egészségügy visszaállhat-e a járvány előtti állapotába, majd az ügyben szerdán tesznek bejelentést - jelentette be Müller Cecília tisztifőorvos.
Domokos László, 2020. június 9. kedd, 12:41
Fotó: hirado.hu - Képünk illusztráció.

A tisztifőorvos feloldotta a hajléktalanszállók kijárási korlátozását. Az ilyen szállásokon és menedékhelyen szerinte alig volt pozitív koronavírusos eset, a korlátozás megszüntetésével pedig a lakók újra kimehetnek az utcára munkát keresni.

Emellett visszavonják a fertőtlenítőszerek gyártására kiadott ideiglenes engedélyeket, mivel már nincs hiány e szerekből, a napi hazai gyártókapacitás eléri az egymillió litert is. Aki mégis szeretne továbbra is fertőtlenítőszert gyártani, az a hagyományos úton kérjen erre engedélyt a hatóságoktól.

Beszámolója szerint 23 olyan, igazolt koronavírus-fertőzött elhunytról lehet tudni Magyarországon, akiknek nem volt ismert alapbetegsége - írta az Index.

A kórházakban nem ajánlott a belső keringetésű klíma, a tömegközlekedésen azonban a járványveszély idején is szabad ezeket használni - ha a buszok klímaberendezéseit rendszeresen karban tartják és tisztítják - válaszolta egy kérdésre Müller.

Magyarország valamennyi schengeni belső államhatárán befejezte ellenőrzési feladatait a rendőrség, miután az összes magyar-szlovén átkelőn és határátlépési ponton is megszűnt a határforgalom ellenőrzése hétfőn 19 órakor - mondta Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Már 2434-re emelkedett a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonra telepíthető informatikai alkalmazásra regisztráltak köre, így az aktív felhasználók már 801-en vannak. Hétfőn 589 esetben rendeltek el hatósági házi karantént, így kedden az érvényben lévő hatósági házi karanténok száma 9523.

427-re emelkedett a járványüggyel összefüggésben elrendelt büntetőeljárások száma: rémhírterjesztés ügyében 124 esetben, közveszéllyel fenyegetés miatt 29 esetben, csalás miatt 129 esetben, míg járványügyi szabályszegés miatt 22 esetben indítottak büntetőeljárást. Ezekben az ügyekben eddig nyolcvan embert hallgattak ki gyanúsítottként.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

halacska40, 2020.06.10 07:59

@Hali-ho: Ha ilyen kórózs féle ökrök vannak az ellenzékben,akkor azok maradjanak is ott. Inkább a cigánybanda fidesz. Természetesen a fidesz is hazudik,de nem ilyen hülyén,mint ez az idióta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hali-ho, 2020.06.10 07:47

@a nagy hohoohooo: A mocskos hazudozó, kamuvideókat gyártó ellenzéki f@szfejeket küld inkább nyugdíjba te majom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2020.06.09 13:17

Mennymá'nyugdíjba kovácszoltán ,habony,mrázsamu magyar hangja nyunyókás Fosszília papsegédmunkás hehee..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html