Koronavírus: Orbán Viktor kiadta az utasításokat

Szerda reggel hat órakor kezdte a munkát az operatív törzs azzal, hogy áttekintette a kórházi kapacitásokat, számba vette a rendelkezésre álló kórházi ágyakat, ápolókat és orvosokat, a beüzemelt és a beüzemelhető lélegeztetőgépeket - közölte a miniszterelnök a Facebookra feltett rövid videóban.
Csernátony Csaba, 2020. november 4. szerda, 09:36
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher - A kép illusztráció

Orbán Viktor elmondta, hogy kedd este összehívta a védelmi bizottságok vezetőit. "Az utasításokat megkapták, és így tudják majd érvényesíteni a meghozott korlátozó intézkedéseket" - közölte Orbán Viktor az MTI beszámolója szerint.

Elmondta azt is, szerdán nyolc órakor folytatódik a kormányülés, ahol Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter számol be a gazdaságvédelmi akcióterv helyzetéről.

"Mert miközben védekezünk a vírus ellen, az országnak működnie kell, a gazdaságnak működnie kell, és be akarom tartani azt az ígéretemet, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet fogunk létrehozni" - közölte Orbán Viktor. Szerinte, ha mindenki összefog és betartja a szabályokat, akkor a mostani szigorítások elegendőek és nem lesz szükség újabb intézkedésekre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.11.04 17:55

@Denden: Én budapesti vagyok, s inkább fogna össze Kulcsár Gergellyel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Denden, 2020.11.04 10:49

És az ugyanannyi új munkahelynél megteremti minimum az elvesztett bérszintet is?!
Mert ugye ha lesz ugyanannyi közmunka vagy minimálbéres állás az nem sokat segít...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html