Kiszámolták, mikor tetőzhet a járvány

Európában a következő hetekben tetőzhet a koronavírus-járvány, az Egyesült Államokban pedig április elején. Ezt számolták ki Kína egyik legnagyobb biztosítójának elemzői - írja a Portfolio.
Szász Péter, 2020. március 31. kedd, 10:43
Fotó: Getty Images

Azt vizsgálták meg, hogy a világ nyolc, koronavírussal leginkább sújtott országában milyen stádiumban van a járvány, illetve azt, hogy mikor következhet be fordulat ennek kezelésében.

A kínai elemzők szerint

  • Olaszországban március 21 és 25 között tetőzött,
  • Németországban és Franciaországban március 27 és 31 között,
  • Spanyolországban március 28 és április 1 között,
  • az Egyesült Államokban március 31 és április 3 között,
  • Iránban március 31 és április 4 között tetőzhet a járvány.

Úgy látják, Kínában és Dél-Koreában már elhagyta a csúcspontot a járvány terjedése - olvasható a portálon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nemkerekapartokbol, 2020.04.01 17:14

Ezt a cikket, nézve a benne szereplő dátumokat, kb 2 héttel ezelőtt kellett volna megjelentetni, így olyan mintha az elmúlt időszakot akarná a szerző megjósolni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gaborrr, 2020.03.31 10:54

Ez egy kamu számitás. Én egészen mást számoltam ki. Franciaországot nem vettem figyelmbe, mivel az már nem ország, minden negyedik ember ott nem francia, Páriszban a lakosságnak csak egyharmada francia. Magyarországot miért nem emliti ez a nagy fejszámoló müvész? Olaszországért könnyet ejtek, mert ők ezt a nagy járványt nem érdemelték meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html