Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Főpolgármesteri Hivatalnak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írták: a főpolgármester újra elrendelte, hogy a hétvégére legyen lezárva a Margitsziget.

A húsvéti és a múlt hétvégi tapasztalatokra építve szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között vezetik be a korlátozást, így a futók - szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot - kora reggel és este ki tudnak menni sportolni.

Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is - emelték ki.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának közleményében kiemelték, hogy április utolsó hétvégéjén is lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. A korlátozást itt is szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között vezetik be.

Ebben az időszakban gyalogosan sem szabad bemenni az érintett területekre, egészségügyi séta, egyéni sporttevékenység, kutyasétáltatás sem lehetséges.

Szentendre hivatalos honlapján közölték, hogy a hétvégén ismét korlátozzák a belváros forgalmát. Oda szombaton és vasárnap csak az erre jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, és csak a szentendrei biciklisek használhatják a Duna-parti kerékpárutat.

A 11-es főút lehajtóinál, valamint a bicikliút északi és déli végénél a forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeznek ki. A gyalogosokkal, kerékpárosokkal szigorúan betartatják a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet és az önkormányzati forgalomkorlátozás előírásait - emelték ki.

Visegrád polgármesterének rendelete értelmében szombat reggel 8 órától vasárnap éjfélig lezárják a várost, tilos a közterületeken tartózkodni. A korlátozás nem érinti többek között a 11-es főúton áthaladó forgalomban részt vevőket, a visegrádi lakcímmel rendelkezőket és a településen dolgozókat.

A Normafán továbbra is zárva vannak a parkolók, a kilátók, a vendéglátóipari egységek - közölte a XII. kerületi önkormányzat a honlapján, hozzátéve, hogy egyelőre a Libegő sem üzemel. A rendőrség és a rendészet együttműködve ellenőrzi a rendelkezés betartását.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pénteken azt írta a honlapján, hogy az Orczy park nyitva marad a hétvégén, azonban csupán két kapun keresztül lehet belépni a zöldterületre. A felsőoktatási intézmény maszk használatát javasolja.