Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év végéig 6,6 millió adag vakcinát szállít a Pfizer Magyarországra, ám az oltási sorrendről hiányos és egymásnak ellentmondó információkat közöl a kormány - írja a Népszava. Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki interjújában arról beszélt, hogy az oltási sorban a 60 év feletti krónikus betegek következnek.

Azt is hozzátette, hogy közel 1,8 millió emberről van szó, akiket három betegségcsoport alapján jelöltek ki. Bizonytalanságot szül azonban, hogy a kormányfő nem nevezte meg, melyek a kormány által kiválasztott, elsőbbséget biztosító krónikus betegségek. A napilap sajtómunkásai megkérdezték az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) valamint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) is, hogy mi ez a három betegség, hogy az érintettek miként kapnak erről értesítést, továbbá hogy hogyan kaphatnak majd oltást az otthonuk elhagyására képtelen idősek.

Válaszul csupán annyit közöltek: amint elérkezünk a 60 éven felüliek, illetve a veszélyeztetett, krónikus betegek, illetve az otthonukba szorult mozgásképtelenek oltásához, minden érintett értesülni fog az operatív törzs sajtótájékoztatójából, a híradásokból és a regisztráció során megadott e-mail címén, hogy mikor, hogyan és hol tudja felvenni a vakcinát.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint első lépésként a 89 év felettieket oltják be, akik a háziorvosuktól kapják majd meg az oltást a háziorvosi rendelőben, valamint ha szükséges, az otthonukban. A háziorvosok megkapnak minden szükséges információt és a nagyobb praxisokhoz akár oltócsapatokat is tudnak küldeni. Ugyanakkor a Népszavának több háziorvos azt mondta semmilyen információjuk nincs, először azt kellene tudniuk, hogy milyen vakcinával, mikor és hány embert kell beoltaniuk.