Szputnyikkal oltották be Merkely Bélát

Igazolt Covid-19 fertőzése után három hónappal Szputnyik V vakcinával oltották be Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem (SE) rektorát - közölte az egyetem. Merkely ezzel is az oltások biztonságosságára és hatékonyságára szeretné felhívni a figyelmet és növelni a vakcinák iránti közbizalmat.
Szepesi Anita, 2021. február 18. csütörtök, 16:26
Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

Az egyetemen 2020. december 26-tól a Pfizer-BioNTech oltóanyagát alkalmazták, majd 2021. január 14-én érkezett meg a Moderna vakcinája, amelyet elsősorban az idősotthonokban használtak, mostantól pedig a Szputnyik V-el bővül a védőoltások köre.

A rektorral együtt négy másik olyan orvos kapta meg a készítményt, akik több mint három hónapja estek át a betegségen, és ezért már olthatók.

Mára az SE betegágyai mellett dolgozó orvosok 100 százaléka, míg a szakdolgozók 92 százaléka védett, és ezzel gyakorlatilag megszűnt a koronavírus terjedése. Az 5800 egészségügyi területen dolgozó munkavállaló közül jelenleg mindössze 3 olyan szakdolgozó van távol igazolt koronavírus-fertőzés miatt, akik korábban nem kapták meg az oltást - áll az SE közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK