Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az érdekvédők 1674 oktatásban dolgozó bevonásával végeztek felmérést az oltási hajlandóságról, amelynek eredménye alapján megállapították, hogy egyértelműen nem igaz a kormányzat állítása, miszerint alacsony, 26 százalékos  az oltásfelvételi hajlandóság az oktatási dolgozók körében: a tényleges szám 84 százalék körül alakul.

A felmérés eredménye szerint az oltást beadatni szándékozók kétharmada nem bízik az Európai Gyógyszerügynökség által jóvá nem hagyott vakcinákban.

Az oltást elutasítók válaszaiból kiderül: az elutasítás két fő oka, hogy tartanak az oltás nyomán később kialakuló egészségártalmaktól, illetve nem bíznak abban, hogy a kormány igazat mond az oltásokról.

A válaszolók túlnyomó többsége, köztük az oltást felvenni nem kívánok egy része is úgy érzik, hogy az oktatási intézményeknek az oltási prioritási listákon lenne a helyük - sokan viszont csak azzal a kitétellel támogatnák ezt, ha nem lenne kötelező az oltás.

A megkérdezett pedagógusok elégtelennek, átláthatatlannak, kuszának, elbizonytalanítónak találták a kormány oltási programmal kapcsolatos kommunikációját.

A válaszadók nagy része a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca vakcináknak szavazott bizalmat;

A SinoPharm és a Szputnyik V vakcinákkal kapcsolatban feltűnően nagy a bizalmatlanság;

Nem javítja a kilátásokat az a tény sem, hogy a már európai engedélyeztetés alatt álló vakcinákkal szemben is szembetűnő az elutasítottság - írja a PDSZ.

A felmérés részletes eredményei itt láthatók.