Államtitkár: az operatív törzstől függ, mikor szűnik meg az egyetemek egyéni döntési joga

Frissítették az egyetemeknek szóló járványügyi protokollt - közölte az InfoRádióval Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár, aki szerint az operatív törzs dönt majd arról, mekkora esetszámnál rendelnek el központi, mindenkire egyaránt vonatkozó intézkedéseket, hogy mikortól szűnik meg az intézmények egyéni döntési joga.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 1. kedd, 16:18
Fotó: Getty Images

A tanévkezdés, az egyetemek indulása nagy valószínűséggel megemelheti a fertőzöttek arányát, több gólyatáborban már kimutattak fertőzést. Az intézmények megkapták a frissített járványügyi protokollt, s amíg a járványhelyzet nem indokolja, addig az egyetemi vezetők dönthetnek arról, hogy a távolléti oktatás vagy hibrid - azaz a távolléti és a jelenléti jó kombinációja - hogyan történjen, illetve milyen szigorításokat vezessenek be - mondta az államtitkár a portálnak.

Az államtitkár elmondta, az intézmények naponta értékelik a helyzetet, és ennek megfelelő döntéseket hoznak.

Bódis szerint az operatív törzstől függ, mekkora esetszámnál rendelnek el központi, mindenkire egyaránt vonatkozó intézkedéseket, hogy mikortól szűnik meg az intézmények egyéni döntési joga.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.01 17:19

Az operatív törzs arról is beszéljen, hogy a magyar politikusok miért nem viselnek maszkot.
Még a végén a kételkedőknek fogok hinni.
A Híradók felvételei bizonyítják a maszkhasználat látványos mellőzését, a rendőrség hivatalból járjon el a kormánytagok ellen is.
Ha nem így cselekszenek, akkor az azt bizonyítja, hogy a politikusok törvényen kívüliek, s a diktatúrában csak a polgárokat szívatják.
Hiteltelen minden politikai nyilatkozat, ami a maszkviselésre vonatkozik, mert a politikusok, főleg a kormánypárti politikusok többsége nem használja.
Ha a politikusaink nem viselnek maszkot, akkor lehet, hogy ez mégsem veszélyes, nem fontos a maszk, csak újabb pénzbehajtás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html