Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kórházparancsnokok mintegy harmadánál történt váltás. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok pénteken átadta az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt megbízóleveleket azoknak a kórházparancsnokoknak, akik augusztustól a korábbi kórházparancsnokok helyett ellátják ezt a feladatot.

A rendezvényen a vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte valamennyi korábbi kórházparancsnoknak és kórházlogisztikusnak, hogy a járványügyi veszélyhelyzet és a járványügyi készültség idején magas színvonalon hajtották végre feladataikat.

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben március végétől minden kórházban kórházparancsnok segítette az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét. Akkor a Koronavírus Sajtóközpont azt írta: a kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot, és nem hozhat döntést. Feladata, hogy koordinálja a betegellátáshoz és a járványügyi intézkedésekhez szükséges egészségügyi eszközök, felszerelések, berendezések, gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek nyilvántartását, felügyelje a készletgazdálkodást és gondoskodjon annak megfelelő védelméről, akár a készleteket őrző biztonsági szolgálat kijelölésével, valamint rendőrök és katonák bevonásával. A kórházparancsnoknak a járványveszéllyel összefüggő szabályok betartására és az egészségügyi készlet megóvására vonatkozó javaslatát a kórház vezetője köteles végrehajtani.

A járványügyi bevetési egység pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Pál, az Országos Kórház-főparancsnoki Támogató Törzs képviselője azt mondta, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után is 92 kórházparancsnok segíti országszerte a járvány elleni védekezést. Április végétől továbbá 19, kétszáznál több embert gondozó idősotthonban kezdték meg a munkát intézményparancsnokok.