Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenleg hatályos jogszabály szerint ha valaki sikeres közlekedési alapismeretek vizsgát (KRESZ-vizsga) tesz, akkor két éve van arra, hogy a gyakorlati vizsgákat is teljesítse. Ha ez nem sikerül - vagy azért mert nem megy el, vagy mert megbukik - akkor kezdheti elölről az egészet.

Mivel a koronavírus miatt a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. március 19-től felfüggesztette a járművezetők vizsgáit, többen önhibájukon kívül kerülhetnek kellemetlen helyzetbe.

"Az intézkedés nyomán valóban előfordulhat, hogy egyes tanulók a képzés-vizsgáztatás területén jogszabályban rögzített határidőket nem tudják tartani, így akár a teljes képzés megismétlésére kényszerülhetnének." - írta lapunk kérdésére az ITM.

A tárca ugyanakkor tisztában van a problémával és

előkészíti, illetve megteszi a szükséges jogszabály-módosítási javaslatokat annak érdekében, hogy önhibáján kívül senki ne kerüljön hátrányos helyzetbe, senkit ne terheljen indokolatlan többletköltség és időráfordítás.

- közölték.

A korábban befizetett vizsgadíjak sem vesznek el: a közelmúltban lemondott vizsgákon minden érintett díjmentesen vehet majd részt a veszélyhelyzet megszűnése után. A KAV a felhalmozódó ügyhátralék mielőbbi ledolgozása érdekében a tervek szerint hivatali időn túli és hétvégi időpontokat is biztosít majd ügyfelei számára.