Koronavírus: több helyen kritikus a helyzet Ukrajnában, mobilkórházakat telepítene a kormány

Kész mobilkórházakat létesíteni az ukrán egészségügyi tárca azokban a régiókban, ahol a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt intézmények ágyhiánnyal küzdenek - jelentette be Viktor Ljasko országos tisztifőorvos.
Csernátony Csaba, 2020. október 11. vasárnap, 13:10
Fotó: Getty Images

Vasárnapra 4768 új esettel 261 034-ra nőtt az igazolt ukrajnai fertőzöttek száma, az elhunytaké 85 újabb halálos áldozattal 4972-re emelkedett - idézi az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) legfrissebb adatait az MTI. Eddig 113 507-en gyógyultak meg, viszont 142 555 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter vasárnapi tájékoztatóján elmondta, hogy a kórházi ágyak leterheltsége a fővárosban, Kijevben, továbbá Donyeck, Odessza, Harkiv és Szumi megyékben vált kritikussá. Jelenleg 19 404 beteg szorul kórházi ápolásra az országban. A kapacitáshiányt pedig az ukrán vezetés mobilkórházak telepítésével kezelné.

Szerhij Skarlet oktatási miniszter közben kijelentette, hogy tárcája nem fog egyetlen régiót sem kényszeríteni a távoktatásra való áttérésre, ezt csupán javasolni fogja, különösen a járvány által leginkább sújtott térségeknek. Erről hétfőn szándékozik tájékoztatni levélben az önkormányzatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK